Alle eerdere producties zijn weer in ere hersteld.

Ga naar de gewenste productie doormiddel van klikken op het logo

De productie van 2023

Zierikzee 1739. Een gedramatiseerd verhaal over het leven van Barendina Hermanse, gebaseerd op waargebeurde feiten. Een toneelstuk in drie bedrijven, waarin het publiek wordt meegenomen naar bijzondere locaties, die een belangrijke rol spelen in het leven van deze vrouw.
Een koelbloedige moordenares of wellicht gewoon een arme ziel?

 

De productie van 2022

Zierikzee 1666. Het jaar waarin het welvarende Zierikzee voor de vierde maal in korte tijd te maken krijgt met de Zwarte Dood, zoals men de pest ook wel noemt. De bevolking lijdt niet alleen onder de angst op besmetting, maar het gewone leven wordt ook beknot door de opgelegde maatregelen.

De productie van 2019

Zierikzee 1566. Sinds de laatste stormvloed het gehucht definitief van de kaart spoelde, wil de lokale traditie dat jongens man worden na een bezoek aan het vervloekte oord. Je bewijst er mee dat je, letterlijk, voor de duivel niet bang bent.

De productie van 2018

Zierikzee, 1957. Gerrit van Gestel wordt 50. Tijd voor en groots familiefeest, met muziek uit de platenkoffer en ouderwetse gezelligheid. Iedereen komt. Wie rond 1900 is geboren, heeft immers veel meegemaakt.

De productie van 2017

Zierikzee 1914. De Grote Oorlog snijdt diep in het dagelijks bestaan van miljoenen mensen. Wonderwel weet Nederland neutraal te blijven. En dan was er nog die enorme stoet Belgische vluchtelingen, die in Zierikzee een veilig heenkomen zochten.

De productie van 2016

Zierikzee 1709. Een fictief verhaal, gebaseerd op historische gebeurtenissen. De scheepvaart met zijn rijke handel en visserij is van grote invloed op het leven in Zierikzee en haar inwoners.

 

De productie van 2015

Het is markt in Zierikzee ter ere van de Kroningsdag van koningin Wilhelmina. Jacob Olrée keert terug in Zierikzee om de waarheid te vinden, over het drama dat 13 jaar geleden gebeurde in het weeshuis.

 

 

De productie van 2014

Openluchtspel in 5 bedrijven over de nadagen van de Franse heerschappij over Nederland 1795-1813 waar het Franse garnizoen in Zierikzee lang stand houdt.

 

 

 

De productie van 2013

In 2013 is het 60 jaar geleden dat de Watersnoodramp plaatsvond. Dit historische openluchtspel staat dan ook in het teken van water.

 

 

De productie van 2012

Een historisch openluchtspel in 4 bedrijven op 4 verschillende locaties in de stad Zierikzee.